Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Κουρκουμπινια σπιτικά!

1/2 βούτυρο φυτίνη, 1 πακέτο φύλλο κρούστας!

Για το σιρόπι: 250γρ νερό, 500γρ ζάχαρη, 1 ξυλαράκι κανέλα, 1 βανίλια σκόνη (το μικρό), 1 φλούδα πορτοκάλι, 1 ξυλαράκι ή στη μύτη ενός κουταλιού γλυκάνισο κ τα βράζουμε για 5 λεπτά!

Για το φύλλο: αλείφουμε ένα φύλλο με βούτυρο, βάζουμε άλλο ένα φύλλο κ το αλείφουμε καλά, τα τυλίγουμε ρολακια σφιχτά (για το τύλιγμα των φύλλων χρησιμοποιούμε 2 ξυλάκια για σουβλάκι) κ τα στρώνουμε στο ταψί! Αφού τα βάλουμε όλα στο ταψί με τον ίδιο τρόπο, καλύπτουμε τα φύλλα με το υπόλοιπο βούτυρο, καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο κ ψήνουμε στους 160 βαθμούς στη μεσαία σκάλα για 50 λεπτά! Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, αδειάζουμε το βούτυρο κ προσθέτουμε το σιρόπι, μόλις μουλιάσει λίγο κόβουμε σε κομμάτια κ περιμένουμε να κρυώσει. . . Έτοιμο για σερβίρισμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Free Blogger Template. Designed By El Design